BIZIDAY: MIERCURI, 2 decembrie 2015

  • Guvernul Cioloș va pune în dezbatere, în perioada următoare, modelele de administrație publică pe care România le poate alege. În toate cazurile cetățenii vor vorbi inclusiv despre cum ar trebui plătiți bugetarii. De asemenea, în toate cazurile bugetarii vor trebui evaluați la intervale regulate de timp pentru a-și păstra joburile.
  • În loc să îi convingă pe bucureşteni să lase maşinile personale acasă şi să circule cu mijloacele de transport public, Regia de Transport le încurcă tot mai des programul. Din cauza aglomeraţiei din trafic, a şantierelor de pe artere importante, dar şi a problemelor grave cu maşinile sau tramvaiele, RATB face zilnic cu aproape 1.400 de curse mai puţin. Pierde zeci de mii de călători, iar o treime din parcul auto rugineşte în garaje şi depouri.
  • Uniunea Europeană ia în calcul tot mai mult invitarea Turciei să adere la spațiul liber european, dar cu condiția ca Turcia să oprească fluxul de imigranți și să încerce chiar să îi integreze pe aceștia în actualele locuri de campare.