BIZIDAY: MIERCURI, 25 noiembrie 2015

  • Autoritățile din Republica Moldova au anunțat astăzi că au destructurat o grupare paramilitară care încerca să atace instituțiile statului. S-au făcut 12 arestări și în cadrul perchezițiilor, poliția a găsit arme, muniție și droguri.
  • Rusia a anunțat că sistează tranzitul de gaze prin Ucraina și, implicit, 18 țări europene ar putea avea probleme. România nu este printre ele, căci importurile de gaze asigură cam 3% din consumul intern. Cea mai afectată va fi Moldova, care se încălzește în totalitate cu gaz rusesc.
  • Avem atât de mult gaz încât îl folosim pentru a extrage petrol sau îl transformăm în energie electrică. 27 de centrale construite chiar la gura sondelor transformă metanul pe care până mai ieri îl importam din Rusia, în curent electric. Motivul: nu este profitabil să aducem gazul din zone îndepărtate ale ţării până îl casele consumatorilor!
  • Publicația Le Figaro a publicat un studiu despre profilul sociologic și psihologic al celor care se înrolează în ISIS. Rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare și arată, printre altele, că Europa ar face bine să aibă grijă de musulmanii care trăiesc deja aici. Pe cine recrutează ISIS?

Despre toate acestea, dar și despre cum a comentat Dacian Cioloș faptul că cei de la ISU București știau de problemele de la Colectiv, care a fost activitatea profesională a lui Raed Arafat, cum comentează Laura Codruța Kovesi tragedia din clubul Colectiv, cum a ajuns Primăria din Balș să returneze banii europeni luați pentru construcția unei parcări, ce se aude despre investițiile chineze în țara noastră sau care sunt noutățile despre avionul doborât în Turcia, aflați din ediția de miercuri a emisiunii Biziday.