BIZIDAY: JOI, 26 noiembrie 2015

  • Procurorii DNA îl acuză pe deputatul Ioan Oltean de trafic de influență și luare de mită, într-un dosar în care sunt investigate despăgubiri abuzive. Anchetatorii susțin că ar primit mită în valoare de 600 de mii de euro. Beneficiar ar fi acţionarul echipei de fotbal CSU Craiova, care ar fi primit 25 de milioane de euro pentru un teren cumpărat cu doar un milion. Liberalul a fost așteptat astăzi de procurori chiar de la scara avionului, la scurt timp după ce aterizase la Bucureşti.
  • Noul Ministru de Finanţe este hotărât să facă ceea ce nu s-a reușit în 15 ani – implementarea plății cu cardul la ghișeele finanțelor publice și la trezorerie. Miza este atât de mare încât Finanțele vor plăti cu un salariu de 5000 de euro pe lună un specialist care să facă asta în trei ani.
  • 40 la sută dintre casele și blocurile din orașele României au nevoie de reparații, iar mai bine de jumătate dintre acestea sunt considerate urgente. O treime nu au wc, altele au igrasie, reţele de apă şi canalizare de pe timpul lui Nicolae Ceauşescu sau nu au lumină suficientă. Acestea sunt motivele ce îi coboară pe românii pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința nivelui de trai.