BIZIDAY: LUNI, 23 noiembrie 2015

  • Au apărut primele rezultate ale anchetelor pe care Fiscul le face în cazul marilor averi despre care se crede că sunt chiar mai mari decât par. Inspectorii au reuşit să ajungă la o concluzie în cazul a zece persoane din peste trei sute câte sunt în vizorul ANAF. Rezultatul: aproape 20 de milioane de lei neclarate şi mai bine de trei milioane de euro, care nu au mai ajuns niciodată în bugetul statului.
  • Și în acest an, Black Friday s-a dovedit a fi un eveniment profitabil, căci cei mai mari comercianți în online au avut vânzări de ordinul sutelor de milioane. Din nou, cele mai mare vânzări le-a avut eMag, dar este şi cel mai mare magazin online, prin urmare raportul este explicabil.
  • Compania farmaceutică americană Pfizer, care produce, printre altele, şi pastilele Viagra, şi-a anunţat intenţia de a prelua o altă mare companie farmaceutică, Allergen. Aceştia din urmă sunt cunoscuţi mai ales datorită Botox-ului, toxina folosită în operaţiile estetice antirid. Această tranzacţie, dacă se va concretiza, va fi cea mai mare din istoria industriei farmaceutice.

Despre toate acestea, dar și despre intențiile lui Dacian Cioloș privind autostrăzile și administrația publică, ancheta de la Primăria Timișoara, impozitul pe care trebuie să îl plătească operatorii de jocuri de noroc şi patronii de baruri şi cluburi, cum a reapărut celebra brânză Năsal în magazine, cine sunt românii care au reuşit în carieră cu ajutorul sportului, cum intenționează ONG-urile să le asigure tinerilor pe care îi au în grijă o minimă educație financiară, câte tone de uraniu îmbogățit are Iranul, cum s-a dezvoltat media de-a lungul timpului, puteți afla din ediția de luni a emisiunii Biziday.