BIZIDAY: Marți, 17 noiembrie 2015

  • Parlamentul a acordat, astăzi, votul de învestitură Guvernului condus de Dacian Cioloș, cu 389 voturi „pentru” și 115 voturi „împotrivă”. Ceremonia de depunere a jurămintelor s-a desfășurat în această seară la Cotroceni. Care au fost primele reacții și ce așteptări are clasa politică de la Guvernul Cioloș?
  • Tinerii fără un loc de muncă sunt o resursă irosită! Cam așa s-ar putea rezuma un studiu al celor de la Price Waterhouse Coopers, care analizează ce impact poate avea angajarea mai multor tineri. Nu se pune problema ca toți tinerii să fie angajați, ci ca șomajul în rândul lor să fie peste tot ca cel din Germania.
  • Francois Hollande a cerut ca statele Uniunii Europene să susțină Franța în războiul cu Statul Islamic. Este pentru prima dată în istoria Uniunii Europene când un președinte invocă o astfel de clauză din Tratat. Cum i-ar ajuta România pe francezi într-o astfel de situație?

Despre toate acestea, dar și despre perchezițiile de la ANAF, motivul pentru care certificatele energetice ale clădirilor devin încet încet o înşelătorie, cum au ajuns deșeurile să facă din nou pagubă statului, câți IT-iști are România, cât de profitabilă este afacerea cu lapte de capră, ce spune studiul despre integrarea imigranților sau despre gruparea Anonymus care a declarat război Statului Islamic, puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.