BIZIDAY: Miercuri, 11 noiembrie 2015


Partea 1

Partea a 2-a

Partea a 3-a

  • Ministrul Transporturilor a reclamat la DNA Compania Națională de Autostrăzi cu tot cu șefii săi, după ce Corpul de Control a descoperit indicii de vinovăție a acestora cu privire la proiectarea şi construcţia sectorului de drum Cunţa-Sălişte din Autostrada Sibiu-Orăștie. Este exact cel închis pentru a fi demolat pe tronsoane și care dacă nu e gata până la 31 decembrie România va trebui să dea înapoi banii Uniunii Europene.
  • Băncile din România raportează din nou sute de milioane de lei cu plus. Dincolo de cifrele în sine, unele foarte mari, aceste profituri sunt, de fapt, dovada faptului că bancherii au reuşit să acopere greşelile din perioada creditelor acordate pe bandă rulantă.
  • Meteorologii atrag atenția că va ninge peste două săptămâni dar 26 de judeţe nu au contracte de deszăpezire. Așa se întâmplă în fiecare an și așa ajunge de fiecare dată România să rămână blocată în nămeți chiar dacă plătește cel mai mare preț al deszăpezirii din Europa.
  • Campaniile agresive ale inspectorilor antifraudă se văd direct în bugetul de stat. Datele după primele zece luni ale acestui an arată că încasările sunt mai mari cu peste 11 miliarde de lei, bani adunaţi în mare din taxa pe valoarea adăugată.

Despre toate acestea, dar și salariile bugetarilor, reacția lui Liviu Dragnea după consultările cu Dacian Cioloș, de ce aeroportul din Brașov rămâne un vis îndepărtat, motivul pentru care zeci de mii de români se vor încălzi în această iarnă pe datorie, ce spune Curtea de Conturi despre serviciile Metrorex, cât plătesc românii pentru energia electrică,  în ce țări europene își va închide Michelin fabricile, ce probleme ar putea rezolva bateriile litiu-aer , puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.