BIZIDAY: Marţi, 10 noiembrie 2015

Partea 1

Partea a 2-a

  • Dacian Cioloș are la dispoziție zece zile pentru a forma un Guvern, pentru a formula un program și pentru a obține de la Parlament votul de învestitură. Ce poate și ce nu poate face Guvernul Cioloș și cum vor primi partidele parlamentare nominalizarea făcută de Klaus Iohannis?
  • Portofoliul de la Finanţe se numără printre cele mai complicate dintr-un Guvern. Acesta este şi motivul pentru care de fiecare dată s-a susţinut ideea ca portofoliul trebuie să fie alocat unui specialist, de preferat fără culoare politică. Cine ar putea ocupa funcția de ministru de Finanțe?
  • În lucrarea “Profilul psihologic al românilor” se spune că în general, poporul român este unul “colectivist” și crede sociologul Daniel David, termenul nu e bun sau rău în sine. Concret, grup este creat de cele mai multe ori în jurul relațiilor de prietenie sau amiciție, dacă nu, chiar în baza relațiilor de rudenie. Plecând de la acest studiu, analizăm împreună cu Daniel David profilul protestatarilor din Piața Universității.

Despre toate acestea, dar și despre reacția PSD-ului privind numirea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru, puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.