BIZIDAY: Luni, 2 noiembrie 2015

  • Serviciul de Telecomunicații Speciale a atribuit încă un mare contract IT către Teamnet, firma despre care DNA spune că ar fi controlată din umbră de Sebastian Ghiță. De data asta este vorba de achiziția softului și a echipamentelor care vor monitoriza la următoarele alegeri pentru a preveni votul multiplu.
  • Firmele care exploatează și valorifică masă lemnoasă ar putea fi obligate să plătească o taxă de 5 la sută din cifra de afaceri către bugetele comunelor de pe raza cărora exploatează masa lemnsoasă. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat iar el prevede că banii respectivi ar trebui folosiţi pentru repararea și întreținerea drumurilor folosite chiar de trasnportatorii de bușteni.
  • Statul Român va exporta apă minerală în Golf sau în China! Și pentru asta, Societatea Națională a Apelor Minerale vrea să ia un credit de 20 de milioane de euro cu care să construiască sau să cumpere câteva fabrici de îmbuteliere.
  • Grecia a obţinut în vara acestui an un nou împrumutut internaţional, însă problemele statului elen sunt departe de a se rezolva. Unele dintre cele mai importante bănci au nevoie de recapitalizare, iar suma este una importantă. De câți bani este nevoie pentru ca cele trei instituţii bancare să îşi completeze capitalul?

Despre toate acestea, dar și despre evoluția IT-ului românesc, evoluția industriei auto, extinderea Mega Image în România, numărul tot mai mare de firme radiate, femeile de afaceri din România, cum poți avansa în carieră, cât costă să faci sport în România, de ce vin străinii în țara noastră, cu cât se scumpește RCA, la cât ajung rezervele valutare ale României, cum a ajuns Germania o super-putere economică, cine este vinovat pentru prăbușirea bursei din Shanghai sau despre Rusia care a bombardat poziții ale Statului Islamic, puteți afla din ediția de luni a emisiunii Biziday.