BIZIDAY: Miercuri, 28 octombrie 2015

  • Nicuşor Constantinescu a aflat astăzi că s-ar putea să ajungă la închisoare pentru trei ani şi jumătate. Tribunalul Constanţa l-a condamnat pentru că nu a susţinut financiar Centrul Militar Zonal, deşi legea îl obliga. Decizia magistraţilor nu este definitivă, iar Nicuşor Constantinescu spune că va face recurs.
  • Antifrauda a închis 123 de puncte comerciale din cele mai mari două engros-uri din București – din Doraly și Dragonul Roșu. Asta pentru că au fost prinse a doua oară fără acte, iar o Ordonanță de Guvern obligă Fiscul să-i prindă pe evazioniști de două ori înainte să-i închidă. Câte firme au fost verificate și la cât se ridică amenzile?
  • Aproape sigur, Angela Merkel, nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar în 2017. O spun jurnaliștii de la Financial Times, care susțin că venirea refugiaților în număr mare ar putea să îi încheie prematur cariera politică a Angelei Merkel.
  • Transilvania este pe primul loc în topul Lonely Planet al celor mai atractive regiuni ce merită vizitate în 2016. E de bine căci specialiştii vorbesc despre frumuseţea satelor săseşti şi a bisericilor fortificate, dar şi despre peisaje şi staţiunile de ski din zonă.

Despre toate acestea, dar și despre votul în cazul Elenei Udrea, taxa care ar putea fi pusă pe profitul companiilor petroliere, perchezițiile privind lemnul tăiat ilegal, potențialul turistic al comunei vâlcene Perișani, producția de vin la nivel mondial, serviciile de catering ale Primăriei din Iași, care este trendul plăților prin telefon sau hackerii au spart site-ul unei dintre cele mai mari companii din Marea Britanie puteți afla din ediția de miercuri a emisiunii Biziday.