BIZIDAY: Marţi, 27 octombrie 2015

  • Guvernul a aprobat prin Ordonanță de Urgență reducerea impozitului pe dividende la 5%, reducerea impozitului pe microîntreprinderi în funcție de numărul de angajați, și reducerea TVA-ului la apă. Când vor intra în vigoare?
  • Primăriile vor primi competența să amendeze pe oricine nu își declară bunurile impozabile, așa cum sunt mașinile, terenurile și construcțiile. Partea interesantă este că în Ordonanţa de Urgenţă se stabilește că pot fi amendați și polițiștii sau notarii care știau de existența bunului, dar nu l-au raportat. La cât ajung amenzile?
  • Programul Prima Mașină, cel prin care statul îi stimulează pe români să își cumpere mașini noi în rate, s-a dovedit un dezastru total. Deși se vorbea de vânzarea a 16 mii de maşini pe an prin acest program, în 2015 s-au vândut doar 120 de bucăţi.

Despre toate acestea, dar și despre care este bugetul Armatei Ruse, câți elevi învață în școlile profesionale, care sunt efectele lipsei de autostrăzi, ce se întâmplă cu economia Chinei, despre aurul furat din galeriile miniere din Roșia Montană, puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.