BIZIDAY: Luni, 26 octombrie 2015

  • Klaus Iohannis și Victor Ponta par a nu mai colabora deloc, nici măcar în problemele externe ce țin de criza refugiaților și de paza frontierelor. În ce măsură premierul mai poate sau nu să meargă în vizite externe în aceste condiții.
  • Guvernul se pregătește să aprobe o nouă Ordonanță de Urgență, care va modifica Codul Fiscal înainte ca acesta să intre în vigoare. Ce prevede Ordonanța de Urgență care ar putea fi aprobată chiar mâine?
  • NATO exersează pentru prima dată uriașa forță de intervenție rapidă ce ar trebui să apere în câteva ore orice stat membru, indiferent de poziția sa de pe planetă. Peste 36.000 de militari participă, dar cu adevărat interesant este modul în care Alianța Nord Atlantică își face efectiv reclamă cu aceste operații.
  • În scandalul dintre statul român şi italienii care se ocupă de lucrările pentru Sibiu-Orăştie intervine Comisia Europeană. România este anunţată oficial că reparaţiile autostrăzii trebuie suportate de stat, pentru că drumul are finanţare europeană. Prin urmare, trebuie să fie nu doar gata, ci şi deschisă circulaţiei până cel târziu în martie 2017. Care este poziția statului român?

Despre toate acestea, dar și despre efectele afacerii Interagro, de ce nu îl vor republicanii pe Donald Trump, ce greșeli a făcut Tony Blair acum 12 ani, când Marea Britanie și Statele Unite au invadat Irak-ul, ce spune şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România despre capacitatea țării noastre de a colecta taxele, cum se manifestă consumerismul în România sau cum a ajuns o cursă cu avionul până la Iași să fie mai ieftină decât una cu trenul, puteți afla în ediția de joi a emisiunii Biziday.