BIZIDAY: Joi, 22 octombrie 2015

  • Problemele dintre Ministerul Justiției și cel al Finanțelor par să nu ia sfârșit. Pe de o parte sunt procurorii care spun că Fiscul iroseşte munca lor din moment ce nu e în stare să recupereze prejudiciile. De cealaltă parte, Fiscul spune că recuperează atât cât e de recuperat căci e greu de crezut că, la cinci ani de la deschiderea dosarului, bunurile mai valoarează la fel.
  • În timp ce Ponta se războieşte cu FMI pe Facebook cu privire la existenţa sau nu a banilor pentru majorări salariale şi reduceri de taxe, statistica europeană vine cu nişte lămuriri referitoare la banii care ajung în bugetul statului.
  • Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a ajuns în centrul unui scandal cu implicaţii internaţionale, după ce listele cu studenţii străini declaraţi admişi au fost schimbate la câteva zile după ce au fost publicate pe site. Cine este vizat de anchetă și care sunt implicațiile acestui scandal?
  • România ocupă locul 12 în clasamentul mondial al producătorilor de vin. Ungaria și Bulgaria se află mai jos în același clasament. Atâta doar că și unii și alții reușesc să vândă la export semnificativ mai mult vin decât românii. Care este secretul lor și ce probleme avem noi?

Despre toate acestea, dar și despre închiderea minei Petrila, cât cheltuie România cu protecția mediului, despre spitalele renovate cu bani proveniți din donații, costul berii la halbă în România sau cât costă un abonament Youtube, puteți afla în ediția de joi a emisiunii Biziday.