BIZIDAY: Miercuri, 21 octombrie 2015

  • Ministerul Transporturilor pierde bani la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an. Guvernul a tăiat 1,6 miliarde de lei din banii pentru autostrăzi. Unde ajung banii de pe autostrăzi?
  • Compania Națională de Autostrăzi a găsit vinovatul pentru autostrada Sibiu-Orăștie care o ia la vale. Ar fi vorba despre constructorul italian, care a nu a stabilizat terenul. Ca să reziste la trepidațiile provocate de trafic, autostrada trebuie turnată peste un strat de 6 metri de pietriș. După închiderea tronsonului respectiv, CNADNR a constat că un strat lipsește.
  • S-a tot vorbit zilele acestea despre cum Poliţia Română şi-a dotat echipajele cu maşini Volkswagen Polo, în detrimentul Daciei Logan. Vorbim despre patru sute de maşini, un contract important, pe care producţia românească de profil l-ar fi ratat. Realitatea e însă alta. Câte mașini din cele produse la noi va livra Dacia?
  • China și Marea Britanie urmează să încheie, în perioada următoare, contracte comerciale de zeci de miliarde de dolari. Printre altele, chinezii ar putea finanța construcția viitoarei centrale nucleare din Marea Britanie.

Despre toate acestea, dar și despre euforia generată de punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei, despre problemele Toyota, motivul pentru care tot mai mulți români se stabilesc în Ungaria, ce profituri au înregistrat băncile din țara noastră, câți români aleg să-și plătească online facturile, ofertele companiilor pentru a-i atrage pe cei care sunt dispuși să muncească în zonele mici din Transilvania sau care sunt efectele sacțiunilor impuse Rusiei, puteți afla din ediția de miercuri a emisiunii Biziday.