BIZIDAY: Luni, 19 octombrie 2015

De ce ar trebui să ne intereseze ce s-a petrecut la congresul PSD din acest weekend? Pentru că, după asta, liderul PSD, Liviu Dragnea, pare să aibă o influenţă mai mare în Guvern decât premierul Victor Ponta, şi chiar a vorbit de chemarea miniştrilor la nişte controale.
Codul Silvic a fost, la început, o iniţiativă legislativă care dorea să muşte bine din cei care taie ilegal lemne. Doar că anumite interese au împiedicat adoptarea acestuia în forma lui iniţială. Ce a însemnat asta pentru pădurile ţării noastre?
Ecologia este atât un subiect la modă, cât şi unul important pentru viitorul nostru, dar ce impact au sursele de energie verde asupra industriei de profil din ţara noastră şi asupra angajaţilor din aceasta?
Probabil vom fi iarăşi unici în lume prin faptul că vom inaugura un pod a treia oară. Vorbim despre podul de la Agigea, care tocmai a fost inaugurat a doua oară, deşi acesta nu este gata. Momentan, nu duce nicăieri.
Iar mâine, de la ora 21, puteţi urmări reportajul colegilor noştri de la România Furată despre cum se sifonează bani din construcţia de autostrăzi.
Despre toate acestea, dar şi despre ce caută FMI-ul în România, piaţa alimentelor, operaţiunile celor de la ANAF, ce afaceri puteţi începe cu bani puţini, dar multă creativitate, ce salarii îşi doresc tinerii, ce planuri au cei de la Ministerul Transporturilor, ce amendă au luat cei de la GDF şi ce maşini şi-au luat cei de la Poliţie, puteţi afla în ediţia din lunea aceasta a emisiunii Biziday.