BIZIDAY: Marţi, 13 octombrie 2015

După cum aţi putut afla din iulie aici, pe site-ul Biziday, autostrada Sibiu-Orăştie avea grave probleme cu alunecările de teren, iar în august a fost închisă cu totul. Astăzi, la nici un an după ce a fost inaugurată în pline alegeri prezidenţiale, porţiuni din autostradă urmează să fie demolate!

Dar luarea în primire şi inaugurarea autostrăzii au fost făcute fără acordul constructorului şi, probabil, reparaţiile şi modificările ce trebuie făcute vor trebui suportate din bugetul de stat.

Însă ce pretenţii să ai de la construcţia de autostrăzi, dacă şi simpla pistă de biciclete care leagă Timişoara de Serbia, o investiţie de două milioane de euro şi 2 m lăţime, ce a fost gata acum 8 luni, s-a fisurat şi ea.

Pentru a combate evaziunea fiscală, un proiect de lege propune oferirea de vouchere de cumpărători celor care-şi fac aprovizionarea de la magazine mici, de cartier, şi cer bon fiscal. Sună apetisant, dar doar birocraţia care ar fi necesară este înspăimântătoare. Dar nu e prima propunere de acest fel care sfârşeşte în sertarele Parlamentului.

În Senat este acum o propunere legislativă prin care firmelor le-ar fi creată automat o adresă de email oficială pe care să poată primi documente oficiale, cu aceeaşi valoare ca echivalentele tipărite şi livrate de poştaş.

Despre acestea, dar şi despre refuzul stomatologilor de a colabora cu statul, despre proiectele pe bani europeni a Universităţii Babeş-Bolyai, despre nanoboţi şi interfeţe creier-computer si jocuri video româneşti, aflaţi din ediţia Biziday din această seară.