(P)Volkswagen lansează modelele ecologice e-Golf, e-up! și Golf GTE sub umbrela „Think Blue”

Modelele electrice Volkswagen e-Golf și e-up!, precum și modelul hibrid plug-in Golf GTE vor fi expuse la Băneasa Shopping City. Acestea vor putea fi vizionate în cadrul unui stand special amenajat, unde consilierii de vânzări Volkswagen vor oferi informații și detalii specifice.
volksLansarea modelelor ecologice e-Golf, e-up! și Golf GTE este consecința firească a preocupării Volkswagen pentru inovație și ecologie. Cine dorește să influențeze mobilitatea viitorului poartă o mare răspundere față de mediul înconjurător. Volkswagen numește acest lucru “Think Blue.”, iar Think Blue. înseamnă modul în care Volkswagen abordează toate activitățile, înseamnă atenție față de mediu și încurajarea activităților sustenabile individuale.

Volkswagen este atât cea mai vândută marcă auto din lume, cât și cea mai inovativă, iar în unele țări este considerată și cea mai “verde” marcă auto. Automobilele cu emisii reduse de 9bogdanflorea-smCO2 și dezvoltarea propulsiilor alternative se materializează în modelele lansate acum: e-Golf, e-up! și Golf GTE. Angajamentul Volkswagen față de mediu și față de clienți este ca până în 2018 gama sa de modele să devină cu 25% mai ecologică. Porsche România va construi prima stație de încărcare rapidă prin care oferă gratuit servicii de încărcare pentru cei care cumpără automobile electrice fabricate de grupul german”, a declarat Bogdan Florea, brand manager Volkswagen Autoturisme.

Prin modelul e-Golf, Volkswagen a făcut pasul de la combustibili fosili la energia verde și a creat astfel un autoturism care produce “0” emisii și care utilizează 100% energie provenită din surse regenerabile.

e-Golf este un automobil pentru folosința preponderent cotidiană, cu propulsie electrică și cu o autonomie de până la 190 km. Bateria litiu-ion integrată poate fi încărcată cu cablu de alimentare de la priza casnică în 13 ore sau prin intermediul unui Wallbox în 8 ore. Există și varianta de alimentare în condiții de curent continuu, la stațiile specializate, iar timpul de încărcare până la 80% din capacitatea bateriei se reduce la doar 30 minute.

Cu un consum de 12,7 KWh pentru 100 km, e-Golf este cel mai economic automobil din segmentul său – costul deplasării pentru 100 kilometri fiind de doar 7 RON, dar și cel mai rapid, ajungând de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde.

e-up! este cel mai mic model din gama Volkswagen, este 100% electric și lipsit de emisii. Are o autonomie de până la 160 km, fiind ideal pentru transportul cotidian în condițiile în care 80% dintre șoferi nu depășesc 50 km parcurși într-o zi. Bateria poate fi încărcată prin cablu de alimentare de la priza casnică în 9 ore. Prin instalarea unui Wallbox de utilizare casnică, timul de încărcare se reduce la 6 ore, iar dacă folosim curent continuu, 80% din capacitatea bateriei se încarcă în doar 30 de minute.

Cu un consum de 11,7 KWh pentru 100 km, costul deplasării cu e-up! este de 6,25 RON pentru 100 km. Viteza maximă a mașinii este 130 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 12,4 secunde.

Modelul Golf GTE este un hibrid plug-in și aduce împreună ceea ce este mai bun din două universuri: propulsie pur electrică pe distanțe de maxim 50 km și, grație motorului pe benzină care poate fi activat suplimentar, o autonomie totală în regim mixt de până la 939 km, fără nevoia conectării la rețeaua electrică.

Plăcerea condusului și sportivitatea sunt garantate de cei 204 CP, putere obținută prin folosirea celor două sisteme de propulsie la simpla apăsare a butonului GTE. Astfel, se obține o accelerare de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde în condițiile unui consum mediu de benzină de numai 1,5 l/km și a unor emisii de CO2 de doar 35 g/km. Golful GTE poate fi condus în modul electric până la 130 km/h, în timp ce viteza maximă (în modul GTE) este de 222 km/h. Încărcarea bateriei prin conectarea la priza casnică durează 3,5 ore sau 2,5 ore în cazul în care se optează pentru conectarea la un Wallbox.

Consilierii de vânzări Volkswagen îi așteaptă pe cei interesați de aceste modele la standul special amenajat în Băneasa Shopping City.