Cum să-ți convingi operatorul de cablu să îți dea Digi24…

de Lucian Stan

maxresdefault

Luni, 14 septembrie, la ora 22 începe emisiunea şi lumea care nu e abonată la RCS-RDS încă nu ştie cum să ne prindă la televizor. Nu-i a bună. Rapid mânuţa pe telefon şi hai să rezolvăm problema!

Prima oară i-am luat la rost pe cei de la UPC, care mi-au răspuns prompt şi util (chiar de două ori, pentru că sunt un căscat). Dacă aveţi serviciul de cablu analogic de la UPC (se mai botează şi TV Optim HD) sau cel de televiziune digitală DTV Optim HD, nu puteţi prinde Digi. Mai simplu, dacă aveţi televiziune de la UPC şi nu aveţi mediabox (adică o trăznaie de genul), nu aveţi nici Digi24. Îmi pare rău. Aud că UPC și-a modificat pachetul de bază pentru a evita să vă transmită Digi24. Cum nu se poate nu este un răspuns acceptabil, n-ar strica să le trimiteți un email printr-un click aici și să le spuneți cu subiect și predicat că vreți Digi24. Probabil vă vor recomanda abonamentele Familia şi Maxim, cu care, într-adevăr, puteţi găsi Digi 24 pe poziţia 809, pitulat între canale de religie (Doamne-ajută!).

La rând i-am luat apoi pe cei de la Telekom, doar că mi-am prins urechile în serviciul lor de relaţii cu clienţii. Sătul de vorbit cu robotul, i-am contactat şi pe Facebook unde, surpriza emisiunii, mi-au răspuns chiar rapid. Dacă aveţi un abonament de IPTV sau cablu digital de la Telekom, Digi 24 este pe poziţia 742. Practic, ultimul canal. Pentru cei care au doar abonament de cablu analogic de la Telekom, Digi 24 ar trebui să existe, dar e pus într-o lungime de bandă pe care nu o recepționează toate tipurile de televizoare. Te doare mintea, la ce s-au putut gândi! Partea proastă este că la asistența clienți tot de internet e nevoie, la telefon fiind nevoie să parcurgi vreo patru submeniuri pentru a vorbi cu o persoană, iar nu cu un robot. Puteți trimite totuși o sesizare aici sau aici, poate vă ia cineva în serios. La faza cu banda televizorului, sincer să vă spun, eu m-am simțit atât de prostit, încât am căutat forul superior de reclamare. Acesta este ANCOM și cu un click aici îi puteți sesiza în legătura cu politica Telekom față de abonații de televiziune analogică. S-ar putea ca cei de la ANCOM să vă trimită la protecția consumatorului, așa că, cel mai bine, puneți în CC la mailul către ANCOM și adresa ANPC – [email protected].

În toate cazurile, dacă nu aveți acoperire RCS în blocul sau în satul dumneavoastră, soluția cea mai simplă este până la urmă comandarea unei pălării Digi, prin satelit, cu un click aici.

Bun! Acum celelalte vești bune:

Dacă aveţi abonament la AKTA, Digi 24 există în orice abonament de cablu analogic şi digital.

Cei de la NextGen au Digi24 pe poziţia 34 pentru televiziunea digitală, şi poate fi găsit şi de cei ce au televiziune analogică (dar canalul depinde de televizorul dumneavoastră).

Dacă aveţi alt operator de cablu (nu de satelit!) şi nu prindeţi Digi 24, faceţi ce am făcut şi eu. Puneţi mâna pe telefon şi întrebaţi-i drăguţ cum puteţi prinde canalul. Şi puteţi să le amintiţi, la fel de drăguţ, că Digi 24 e must carry şi e musai să vi-l dea, fără costuri suplimentare si intr-o lungime de bandă pe care să o recepționați indiferent de televizor.

Dacă aveţi altă televiziune prin satelit decât cea de la RCS-RDS, îmi pare iarăşi rău, obligativitatea must-carry nu funcționează în cazul satelitului. E doar o chestie de respect între dumneavoastră și firma la care sunteți abonat.

Dar chiar şi aşa, chiar dacă tot Universul se înverşunează să nu vă lase să vedeţi Biziday la TV, puteţi să o vedeţi în direct pe site-ul celor de la Digi. Sau în reluare, ca de obicei, aici pe blogul Biziday (o pun la timp, parol!).