Bolșevismul și idioții săi utilitari

Am un oarecare respect pentru toate personajele istorice, indiferent că unele dintre ele au dat un telefon la Moscova înainte de a pleca de acasă pentru a confisca o Revoluție. La cei 85 de ani ai săi, Ion Iliescu este azi un pensionar liniștit care iese din când în când din toropeala unei binemeritate pensii, fie pentru a salva pesedeul, fie pentru a băga destul de cinic România în închisorile CIA (după ce n-a reușit de fapt să o elibereze din lagărul comunist), fie pentru a ne reaminti tuturor că, peste timp, Ion Iliescu nu poate fi învins. Nu de tot.

iliescu

Weekendul trecut fostul președinte a scris, de altfel cu talent, o postare pe blogul personal, una în care își asumă și denumirea de bolșevic ca și pe cea de comunist, explicând în esență valorile echității sociale, aceleași în numele cărora a și predat țara fără cea mai mică remușcare, acum 25 de ani.  Azi, somnul pensionarului Iliescu pare la fel de bântuit de profitul mic burghez, precum era cel al președintelui de atunci.

iliescu telefonRomânia lui Iliescu a mimat democrația opunându-se vestului capitalist și, destructurând instituții fundamentale ale statului român, a învrăjbit clase sociale, a tolerat sau poate chiar a stimulat apariția unei mafii politice transpartinice, care a controlat țara mult mai mult decât mandatele limitate ale lui Ion Iliescu și, aici vine partea dureroasă, a făcut toate astea în numele echității sociale.

Eu bolșevicul, așa se numește articolul fostului președinte, pare inspirat din clipul de propagandă Ia ruski ocupant, pus în circulație cel mai probabil de Kremlin, acum câteva luni.

jos-capitalismEl, Iliescu personal, poate că nu, dar, într-o altă formă, bolșevismul său are azi mulți adepți idealiști care, deși nu se revendică din Iliescu, în numele unor principii sociale și economice altfel corecte, au ajuns să promoveze anti-corporatismul, anti-capitalismul, anti-americanismul și alte lucruri care, în final, fac un arc peste timp exact în duminica orbului.

Vreau să fiu bine înțeles… e mișto, e corect și foarte bine, poate fi și trendy, să te opui exploatării barbare a aurului sau a pădurilor, de exemplu, dar fii doar atent cine te folosește și la ceBolșevicii au inventat termenul de idiot util și, din respect pentru vârsta sa, îi doresc și fostului președinte al României, la fel cum le doresc și foarte tinerilor activiști de azi care n-au trăit acele vremuri, să reușească în final să fie mai utili decât cei pentru care a inventat Stalin acest termen.