Poate mai merită să studiezi şi în România

De ce mai pierzi timpul la facultate? Doar pentru că îţi trebuie o patalama la mâna ca să te angajezi sau ca să îţi crească salariul, chiar dacă respectiva diplomă nu zice decât că ai răbdarea să treci prin nişte ani de cursuri mai mult sau mai puţin plictisitoare?

fspac-1400485667Câte facultăţi din România mai pun interesul studentului în faţă, câte înţeleg că un curs ar trebui să îl înveţe ceva util şi să îl pregătească pentru o slujbă? Câte înțeleg că un curs nu este doar norma unui profesor şi câte au priceput că au în mâna viitorul unei părţi din societatea noastră şi, mai mult sau mai puţin, al nostru al tuturor?

Cei de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din Cluj susţin că studenţii lor sunt liderii şi jurnaliştii următorilor 25 de ani de democraţie. Când peste tine vin facultăţile din vest şi-ți recrutează cei mai buni liceeni din România, evident, trebuie să încerci și tu, universitate românească, să îi convingi să nu plece afară, să îi convingi că și tu le oferi aici, acasă, o facultate la standardele din vest.

Facultatea este parte a Universităţii Babeş-Bolyai, care se mândreşte cu o tradiţie academică de peste 140 de ani, şi are misiunea asumată de a forma profesionişti în domeniu şi de a realiza o legătură bazată pe eficienţă şi utilitate între educaţie şi piaţa muncii. Cum aceste domenii sunt într-o continuă schimbare, stilul de predare şi informaţiile oferite studenţilor sunt adaptate necontenit în funcţie de cerinţele actuale.

Cele cinci departamente ale facultăţii oferă programe de studiu de licenţă, masterat şi doctorat, cu frecvenţă şi la distanţă, în română, engleză, maghiară şi germană, facultatea având sedii şi în Bistriţa, Satu Mare şi Sfântu Gheorghe.

Studenţii mai au și posibilitatea de a se implica în activităţile celor peste douăzeci de cluburi studenţeşti existente în cadrul FSPAC, precum şi în numeroasele proiecte dezvoltate în parteneriat cu autorităţi locale, centrale, ONG-uri sau companii multinaţionale.

Și, pentru că o facultate are nevoie de investiţii pentru a putea oferi condiţii bune studenţilor, iar statul român nu pare dispus să le facă, cei de la FSPAC au dezvoltat un sistem de donaţii prin care să dezvolte infrastructura, să cumpere echipamente, să ofere burse şi să dezvolte programe importante facultăţii.

Bacalaureatul şi admiterea încep în curând aşa că, dacă vrei să studiezi în domeniu, merită să arunci o privire şi pe oferta facultăților din România. Poate rămâi.

PS Acest advertorial este contribuția Biziday. 🙂