O monstruoasă durere în c…r

de Moise Guran

Ați văzut scena cu bătaia din troleu? Și? N-ați simțit nimic? Ați simțit ceva și nu știți ce? Hai că vă explic… dar, înainte de toate, să fim siguri că toată lumea a văzut filmulețul în totalitate, cele cinci imense minute filmate, postate pe net, ajunse la știri și așa mai departe…
Banda vă rog!

Și acum, să vă explic din aproape în aproape ce ați simțit, urmărind scena de bătaie dintre o femeie (sau mai multe) și un pensionar (sau mai mulți)…

Întâi de toate, o duamnă fumează în troleu o țigară electronică. E voie? Teoretic e. Nu scoate fum, scoate abur, cum scoatem toți din plămâni. Regula de bază a democrației spune că e permis orice nu-i lezează pe ceilalți. E permis și să fii prost crescut. Categoric, țigara electronică nu le afectează sănătatea dar, câțiva pensionari se simt ofensați. Desigur, o regulă uitată a bunei cuvințe, în democrație sau nu, spune că nu e frumos să fumezi pe stradă și, cu atât mai puțin, în mijloacele de transport în comun. Gestul e nepoliticos oricum l-ai lua, iar efectuat de o duamnă, e și mai și…
Aici consemnăm prima durere în c..r. La duamnă.
Pe ea n-o interesează ce cred ceilalți… na! e democrație, gândește ea. Mai târziu, chiar îi strigă unuia dintre agresori: Comunistule! semn că, mutatis mutandis, duamna consideră că e democratic să fumezi țigară electronică în troleu, dacă un comunist nu ar concepe aşa ceva.
Buun!
Unul dintre pensionari spune că el nu suportă așa ceva… probabil nici nu știa ce e aia țigară electronică și, chiar dacă cineva explică, tot n-avea cum să înțeleagă care-i treaba. De fapt, era ofensat de tupeul duamnei și, sub un pretext, îi cere să înceteze. Probabil că dacă era un vorba de un duămn care ar fi fumat, șansele ca vitejii pensionari să scoată un mâr erau mult mai mici. Fiind vorba de o femeie, ba una care mai și rânjește arogant, dintr-o dată 25 de ani de frustrări ai unei societăți pe care n-au înțeles-o, dau în clocot în duămnii pensionari.

Duamna afirmă calm şi tacticos – eşti un boşorog pedofil!

Şi de aici se dezlănţuie iadul!

Bagaboantă! Curvă! P..ă! P……ă! Nu te-a mârlit bărbac-tu!

Duămnii penisonari o înjură pe duamnă ca la ușa cortului, chiar dacă în troleu sunt probabil și doamne, nu numai duamne, ba chiar, la un moment dat, se aude și un scâncet de copil.

E mai rău să înjuri în troleu decât să fumezi ofensator o țigară electronică? Dracu știe! Cred că e cam tot pe acolo. Cert este că duămnii pensionari se transformă în adevărați vulcani, fără să mai țină cont de victimele colaterale, adică de ceilalți călători.

De unde rezultă a doua mare durere în c..r, la duămnii pensionari.

Dar duamna cu lexic bogat (pedofil, comunist, boşorog, împuţit) știe că o femeie nu poate fi lovită. Când asta i se întâmplă vocea îi devine neverosimil de groasă, pe măsura scenei incredibile pe care (tocmai ea, sensibila) o trăieşte. Duamna de ea!

Realizează că durerea ei în c..r a dezlănţuit un iad al durerilor în c..r.
Doi puști din față râd ca proștii, fără cea mai mică intenție de a interveni, ba chiar ei se trag cu grijă din scena caftelii, ca nu cumva să încurce. E clar unde îi doare nu?
Duămnul șofer de RATB, care are niște oglinzi mari cât casa prin care vede tot troleul, ba cafteala are loc chiar lângă el, n-avea cum să nu vadă ce se întâmplă în mașina pe care o conduce, de care este și responsabil. Şi e responsabil şi de pasageri, că nu duce vite. Ei bine, duămnul şofer se face exact ca boul că nu vede. Și bănuiți de ce?

Pentru că pe șoferul RATB îl doare în c..r.

Ceilalți pasageri (mă rog, cu vreo două excepții totuși, oameni mai tineri, păcat că s-au nimerit acolo) simt și ei o mare durere în c…r.
Vă dați seama ce durere în c…r simte hipsteru’ care filmează toată scena?

Dar dumneavoastră cei care ați vizionat-o? Eeee? Sentimentul ăla nedefinit de care vă vorbeam la început… știți acum ce este, nu? Exact! E durerea în c…r, ce altceva să fie!

O avem toți! E națională! Și știți de ce arată țara noastră cum arată?
Evident, pentru că pe toți ne doare în ea…