(P) Executive MBA – şcoala care te învaţă să dezvolţi un business de succes

BOAnet_FF_20131015_1827

În România, programul de Executive MBA organizat de WU oferă burse de până la 35%

A fi antreprenor în lumea dinamică de astăzi, definită de globalizare, crize economice, inovaţii şi dezvoltarea invenţiilor tehnice, poate fi o provocare dacă nu te adaptezi rapid nevoilor pieţei. Specialiştii atrag atenţia că epoca „cel mai bun preţ şi cel mai bun cost” a trecut, iar perfecţionarea aceloraşi servicii nu mai este suficientă. Astăzi, succesul în business este definit de oameni care gândesc inovativ, global şi care au capacitatea de a veni cu idei noi în business.

Şi pentru că nu este suficientă creativitatea în antreprenoriat, ci este necesar şi know-how-ul specific dezvoltării unei afaceri, foarte mulţi tineri aleg să urmeze un program de studii, înainte de a dezvolta un start-up. Dacă până acum, programele de Executive MBA se adresau în special managerilor din companiile multinaţionale, de câţiva ani, ponderea antreprenorilor este în continuă creştere, trend favorizat de schimbările din economia actuală. În aproximativ un an şi jumătate, cursurile de Executive MBA (EMBA) oferă o bază puternică în discipline precum finanţe, marketing şi contabilitate, în timp ce se concentrează pe dezvoltarea abilităţilor de management.

Unul dintre cele mai căutate programe de EMBA de pe piaţa românească este cel oferit de WU Executive Academy – cea mai mare universitate de business din Europa. Desfăşurat în regim de part-time, pe parcursul a 14 luni, programul EMBA este apreciat ca fiind nr. 1 în România, în top 100 programe EMBA la nivel mondial şi este acreditat de către două dintre cele mai importante instituţii de profil la nivel mondial: AMBA (Association of MBAs) şi EQUIS (European Quality Improvement System).

WU WIEN 2“În cadrul cursurilor, studenţii învaţă business de la profesori străini care predau în cadrul celor mai prestigioase universităţi. În plus, programul oferă cursanţilor posibilitatea de a dezbate studii de caz internaţionale, aplicate pe situaţiile extrem de actuale ale companiilor, printr-un dialog transparent de idei şi experienţă de business, atât cu profesorii, dar şi cu colegii de program veniţi din diferite culturi şi industrii. Un alt beneficiu al programului este dat de cele două rezidenţiate internaţionale, în Austria şi USA, care oferă studenţilor ocazia de a interacţiona cu managerii din companii multinaţionale aflate în expansiune sau într-o fază de globalizare a business-ului şi de a-şi extinde reţeaua de contacte profesionale.“ Adriana Codruţa Georgescu – Program Manager EMBA Bucharest, WU Executive Academy.

Programul de Executive MBA organizat de WU în România se adresează managerilor cu o experienţă de minim 5 ani în domeniu şi care au înregistrat un progres solid în carieră. Cursurile vor începe în noiembrie 2015, iar aplicanţii pot beneficia şi de burse de studiu de până la 35%, ceea ce înseamnă o reducere de până la 12.000 de euro din valoarea totală a şcolarizării. Bursele se acordă în ordinea aplicaţiilor şi pe baza dosarului de înscriere în program, care trebuie să conţină un set de documente în limba engleză (cerere de aplicare, curriculum vitae, 2 scrisori de recomandare, scrisoare de motivaţie, copie tradusă şi legalizată a diplomei de licenţă, foaia matricolă cu notele obţinute în timpul studiilor universitare, o fotografie digitală recentă, copie a paşaportului).