Țara nu poate fi prezidată de o pagină de facebook

Io, când mă supără câte unu pe Facebook, îi dau unfriend. Cred că așa a făcut și Iohannis cu Șova . Auzi, atâta tupeu la el, să sfideze justiția! Unfriend Șova! Președintele țării e o pagină de Facebook… dacă îmi spunea cineva asta acum patru luni, îl lăsam în treaba lui … Azi, îmi dau seama că, totuși… poate cineva n-a înțeles că Facebook n-are toată lumea, dar, toți ar trebui să avem un președinte.

facebook

Cred că am depășit perioada de grație pe care noul președinte a avut-o după alegerile din 16 noiembrie 2014. Șase milioane de români s-au dus și au votat omul ăsta în turul doi, dar trei milioane dintre ei n-au făcut-o și-n primul tur. De ce s-au dus în turul doi ăilalți trei milioane? Ca să aibă un președinte popular pe Facebook, sau ca să nu ajungă Ponta președinte, cu toată garnitura de corupți pe toate funcțiile statului? S-au dus pentru ca nația să aibă un lider în momente de criză, sau ne lipsea un ficus la Cotroceni?

S-a spus, după alegerile din 16 noiembrie, că ne-am luat țara înapoi. Ne-am luat pe dracu țara înapoi!

Potrivit Constituției României, președintele este garantul respectării Constituției și arbitrul, mediatorul situațiilor în care există conflicte între puterile statului sau/și între stat și societate.

După ce a dat un comunicat pe Facebook, Klaus Iohannis s-a sinchisit totuși să sesizeze Curtea Constituțională, oarecum inutil, pentru că DNA-ul ceruse deja Consiliului Superior al Magistraturii să facă acest lucru, după votul din Senat împotriva lui Șova.

Așa, și după ce Curtea Constituțională va constata încălcarea flagrantă a Constituției, ce se va întâmpla? Nici Iohannis, nici Curtea Constituțională, nici nimeni, cu excepția Senatului, nu poate da o hotărâre a Senatului, o hotărâre pentru ridicarea imunității senatorului Dan Șova. Fără hotărârea respectivă, DNA-ul nu poate face nimic împotriva lui Șova.

Eu zic că, după acest anemic joc instituțional de glezne, senatorii majorității vor trage de timp, vor supune eventual din nou la vot, ne vor arăta din nou că ei sunt deasupra legii. Aici nu avem atât un conflict între justiție și parlament, cum zice președintele, avem, nu un conflict, ci o prăpastie, o ruptură imensă între Parlament și însăși societatea pe care acești parlamentari antisociali ar trebui s-o reprezinte.

Și, pentru Dumnezeu, suntem la a treia tentativă neagră de acest fel!

Ceea ce noul președinte nu pare a fi înțeles încă, este că, noi toți, societatea, avem nevoie, în primul rând, de un altfel de lider decât ar fi fost Victor Ponta dacă ajungea președinte. Vă dați seama că, poate, la fel, printr-un status pe Facebook, putea să reacționeze, așa la mișto, și președintele Victor Ponta, dacă el ar fi câștigat alegerile? Ce? Îl durea wall-ul să zică că nu va trece cu vederea ce s-a întâmplat în Senat?

Păi, și atunci de ce l-am mai votat pe Iohanis? Ca să fie un președinte de ceremonii? Sau ca să apere societatea atunci când societatea este amenințată și îi cere?

Nimeni, nici domnul Iohannis însuși, nu pare să înțeleagă că un punct de vedere al președintelui este o instituție în sine. Nu îi cere nimeni să facă circ, să înjure, dar, așa cum am mai spus, opinia publică este mai puternică decât orice majoritate parlamentară. Nu de proceduri și de Curtea Constituțională le este frică parlamentarilor care își refac majoritatea când e vorba de scutul antipenal. Dar de opinia publică ei chiar se tem.

Aveți în spate opinia publică domnule Președinte, e timpul să vă înțelegeți puterea și, mai ales, îndatoririle!