Un deget pe obrazul Elenei Udrea. Nu pe nas, pe obraz

de Moise Guran

picture-6_91023100

Adevărul nu poate fi încătușat, a spus Elena Udrea, cu zâmbetul pe buze, la ieşirea de la DNA.

Adevărul, măi cucoană, este că atunci când oamenii tăi înhăţau 10% din milioanele statului, același stat se împrumuta un miliard de la FMI ca să poată plăti salariile, în 2009.

Adevărul este că, indiferent dacă procurorii vor dovedi, sau nu, că au ajuns banii la tine, devii responsabilă de faptul că aproape 1,5 milioane de bugetari au plătit, în 2010, aceste şpăgi direct din salariile lor tăiate, iar în următorii doi ani, 400 000 dintre ei şi-au pierdut slujbele.

Adevărul este că noi toţi, și mai săraci și mai bogaţi, am plătit de atunci şi până astăzi acele şpăgi printr-un TVA mai mare, pe care statul ni l-a luat nouă ca să-ţi dea ţie comisionul ăla de 10%.

Adevărul neîncătuşat, madam, este că n-aţi avut ruşine şi că aţi furat ca hămesiţii, într-o perioadă în care ţara noastră trecea prin cea mai cruntă criză economică din ultimul secol, în timp ce nouă ne spuneaţi, cu cinism, că investiţiile pe care le vămuiai erau măsuri anticriză. Da erau, dar şpaga nu era! Şpaga era neruşinare, iar şpaga în astfel de vremuri este o crimă. Ce guvernant va mai avea curaj să ceară naţiunii un sacrificiu colectiv, într-o perioadă grea, acum după ce s-a dovedit că aţi compromis ideea de sacrificiu colectiv?

Acesta este ADEVĂRUL la care faci referire? Sau poate credeai că acesta este un adevăr uitat azi, când criza a trecut? Uite că nu este, iar data viitoare când faci semne misterioase cu degetul, du-l direct pe obraz, nu pe nas.

Şi nu te mai mira că opinia publică te judecă. Are tot dreptul să o facă, indiferent ce vor decide judecătorii.

UPDATE: Nu am obiceiul să dau într-un om căzut și nu aş fi publicat asta, dacă tăcea, dacă mergea cu capul plecat în arest. Dar doamna Udrea ţine să demonstreze că nu e căzută. Lasă faptul că se joacă, precum Houdini, cu cătușele, dar să mai ţii şi prelegeri despre adevăr…