(P) EY România a lansat Entrepreneur Of The Year Alumni Club

EY pt blog

EY România a lansat clubul antreprenorilor participanţi în competiţia EY Entrepreneur Of The Year în România. Prin această lansare, EY România îşi doreşte apropierea comunităţii locale de antreprenori şi realizarea unei platforme de analiză şi iniţiative pentru dezvoltarea mediului antreprenorial în România.

De asemenea, antreprenorii români alumni ai competiţiei se alătură comunităţii mondiale alumni EY Entrepreneur Of The Year. În ultimii cinci ani, peste 6.500 de antreprenori din cele 60 de ţări participante s-au alăturat acestei comunităţi.

Prin intrarea în acest club, antreprenorii alumni vor avea acces la o reţea de programe şi evenimente organizate de EY la nivel global, printre care:

  1. 1. Strategic Growth Forum dedicat antreprenorilor, CEOs, lideri influenţi de business, reprezentanţi ai guvernelor şi investitori. Aceştia se întâlnesc de două ori pe an la acest eveniment pentru a împărtăşi experienţele lor legate de inovaţie, tranzacţii şi oportunităţi de creştere. Forumurile adună peste 500 de participanţi la fiecare ediţie, iar următorul Forum va avea loc în luna aprilie 2015, la Roma.
  2. 2. Accelerating Entrepreneurs, dedicat antreprenorilor cu companii emergente, care au potenţial mare de creștere, ce vor fi consiliaţi pentru atingerea potenţialului de business. Antreprenorii acceptaţi în program vor participa la gala EY World Entrepreneur Of The Year din 2015 de la Monte Carlo, ca invitaţi EY.
  3. 3. Un program unic în lume este cel pe care EY îl derulează pentru afacerile de familie, în scopul pregătirii următoarei generaţii pentru preluarea business-ului. Astfel, EY NextGen Academy îmbină expertiza reprezentanţilor şcolilor de business de top (de ex. Columbia Business School, University of St. Gallen, Kellogg School of Management) cu experienţa de business acumulată de EY pentru a forma următorii lideri ai afacerilor de familie.

Prima întâlnire a antreprenorilor a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, în prezenţa câştigătorului EY Entrepreneur Of The Year – Grecia, ediţia 2009.

Antreprenorul Vassilios Katsos este preşedinte al companiei Pharmathen şi antreprenor cu peste 20 de ani de experienţă. Este, de asemenea, membru al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ şi Industrie din Atena şi membru de peste 20 de ani al Consiliului de Administraţie al Entrepreneurs Club. Pharmathen este o afacere de familie cu peste 900 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 180 milioane euro, în 2013. Activă în domeniul farmaceutic, Pharmathen se concentrează pe cercetare şi dezvoltare, producţie şi distribuţie de medicamente.

Vassilios Katsos a împărtăşit, în faţa antreprenorilor participanţi, experienţa de câștigător al competiţiei naţionale din Grecia, dar şi experienţa unică de la Monte Carlo, ca reprezentant al Greciei la finala mondială World Entrepreneur Of The Year. Vassilios a vorbit despre pasiune şi determinare şi a purtat o discuţie împreună cu antreprenorii prezenţi, legată de momentele dificile traversate în drumul de antreprenor şi lecţii învăţate de-a lungul celor două decade de antreprenoriat.

Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom, antreprenorul român câştigător la nivel naţional al titlului EY Entrepreneur Of The Year România va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year în finala competiţiei de la nivel mondial, ce se va desfăşura anul viitor la Monte Carlo. Marele câştigător al primei ediţii a competiţiei naţionale EY Entrepreneur Of The Year a fost desemnat pe 12 noiembrie 2014 în cadrul unui eveniment de gală, în prezenţa comunităţii de business româneşti.

La prima ediţie a competiţiei din România s-au înscris 40 de antreprenori români, dintre care 12 au intrat în finală. Cifra de afaceri cumulată a celor 40 de companii conduse de antreprenorii înscrişi s-a ridicat, în 2013, la peste 1 mld. EUR. De asemenea, companiile au agregat un număr de peste 16.000 angajaţi, în acelaşi an.

EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe, din 60 de ţări, de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

“Programul Entrepreneur Of The Year nu se încheie odată cu premierea câştigătorilor. În iunie anul viitor, Mircea Tudor va reprezenta România în finala mondială, de la Monte Carlo, a competiţiei World Entrepreneur Of The Year. Totodată, prin lansarea Entrepreneur Of The Year Alumni Club în România, ne dorim să construim împreună, de la an la an, o comunitate din care să se nască parteneriate şi oportunităţi de business, dar şi proiecte care să promoveze cultura antreprenorială în România,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume.

În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale, încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. EY are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a răspunde acestei modificări, iar noul tagline al companiei este „Building a better working world”. Această redefinire a identităţii vizuale vine să reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina EY de internet: www.ey.com