(P) Iulian Stanciu a fost desemnat preşedintele juriului Entrepreneur Of The Year (EOY)

Iulian Stanciu – Director General, eMag, a fost desemnat preşedintele juriului independent care va examina aplicaţiile din competiţia Entrepreneur of the Year (EOY), cel mai prestigios concurs internaţional adresat antreprenorilor din România, lansat în premieră pe piaţa locală de EY România, în iunie 2014. Preşedintele ales va coordona procesul de jurizare, derulat după standardele internaţionale stabilite ale competiţiei.

Juriu EOY 001

După o primă analiză pe criterii de eligibilitate, făcută de echipele de specialişti EY, a aplicaţiilor înscrise în competiţie, se va realiza o listă scurtă de 20 de competitori care vor intra în cursa finală pentru premiile EY Entrepreneur of the Year România. Vor urma două runde de jurizare, desfăşurate pe datele de 9 şi 23 octombrie, care, conform procedurii, vor avea loc cu uşile închise.

În urma acestor etape, juraţii vor decide câştigătorii pentru cele două categorii ale competiţiei: Social Entrepreneur Of The Year şi Emerging Entrepreneur Of The Year, precum şi finaliştii pentru premiul cel mare Entrepreneur Of The Year România.

Va urma o întâlnire de clarificare şi discuţii între finaliştii desemnaţi şi juriu, în urma căreia, prin vot deschis, juraţii vor lua decizia finală în privinţa câştigătorului. Numele tuturor celor desemnaţi pentru podium vor fi puse în plicuri, care vor fi sigilate şi deschise apoi în cadrul Ceremoniei naţionale de premiere EY Entrepreneur Of The Year – 2014 România, din 12 noiembrie.

Juriul concursului Entrepreneur Of The Year România are în componenţă profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv al Junior Achievement România, Mihai Marcu – Preşedinte al Medlife, Iulian Stanciu – Director General al eMag, Cornel Marian – Managing Partner al Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General al Băncii Transilvania.

„Cred că avem în România antreprenori care, în pofida dificultăţilor economice şi a condiţiilor de piaţă, au reuşit să construiască afaceri solide şi ale căror poveşti de succes merită puse în valoare. Recompensând aceste reuşite cu recunoaşterea pe care o merită, ne propunem dezvoltarea activităţii şi a mediului antreprenorial din România”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Antreprenorii din România se pot înscrie în competiţia EY Entrepreneur Of The Year până la data de 25 iulie 2014

Condiţiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year – 2014 România sunt următoarele: antreprenorul trebuie să aibă o afacere care să fie înfiinţată de cel puţin 3 ani, să aibă cifră de afaceri pe cel puţin 2 ani şi să aibă un număr minim de 10 angajaţi (mai puţin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (minim 20%). Naţionalitatea română nu condiţionează participarea în competiţie. Important este ca, pe lângă criteriile de mai sus, cea mai mare parte a operaţiunilor afacerii să se desfăşoare în România.

Pentru selectarea câştigătorului Entrepreneur Of The Year din România, juriul independent va examina fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Pentru mai multe detalii despre program vă rugăm să accesaţi http://eyromania.ro/eoty

Entrepreneur Of The Year (EOY) este cea mai amplă şi prestigioasă competiţie antreprenorială globală organizată de EY. Este primul an în care România participă în acest program, antreprenorul câştigător urmând să reprezinte România la ediţia internaţională a competiţiei, World Entrepreneur Of The Year, în iunie 2015, la Monte Carlo.

În acest an, competiţia Entrepreneur Of The Year se desfăşoară în 145 de oraşe din 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se organizează şi în alte ţări iar, din anul 2000, se acordă la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. În fiecare an, în competiţia din întreaga lume sunt nominalizaţi peste 5.000 de antreprenori.

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a răspunde acestei modificări, iar noul tagline al companiei este „Building a better working world”. Această redefinire a identităţii vizuale vine să reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com