Consiliul Judeţean Botoşani a alocat peste 1 milion de lei, buget de război

Consiliul Judeţean Botoşani a primit o adresă prin care i se cere să aloce un buget de război până la data de 15 martie. Solicitarea a venit din partea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, care precizeză că bugetul ar urma să fie aprobat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Administraţia Finanţelor Publice confirmă că a trimis această solicitare, însă susţine că nu are legătură cu conflictul din Ucraina.

Oficialii Consiliului Judeţean au precizat că astfel de bugete se fac la fiecare patru ani, indiferent de situaţia de pe scena politică internaţională.

„Situaţia am trimis-o la servicii speciale, la Prefectură, le-am cerut să confirme, să dea nişte date, nişte elemente pentru centralizare”, a declarat Mihai Alexa, trezorier-şef la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Specialiştii din judeţ au redactat deja o schiţă de buget, conform solicitării primite. Astfel, 225 de mii de lei ar fi pentru tipărirea cartelelor pentru produsele raţionalizate. Pentru eventuala pregătire a teritoriului pentru apărare, ar urma să fie alocate 1,25 milioane de lei.

„Trebuie să fim pregătiţi, având în vedere că vecinii noştri au mici probleme, atunci noi, Botoşaniul, putem fi o gazdă rapidă a vecinilor noştri şi trebuie să avem şi noi posibilitatea să fim pregătiţi să apărăm şi cetăţenii pe care îi avem în judeţul Botoşani” a explicat Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.