Motorul EcoBoost, fabricat la Craiova, va echipa noul Ford Focus, cel mai bine vândut model din lume

Noul Ford Focus, ce debutează luni în cadrul Congresului Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona şi care va fi lansat săptămâna viitoare la Salonul Internaţional de la Geneva, este echipat cu noul motor EcoBoost de 1,5 litri produs la uzina din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Ford România, primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an.

„Suntem foarte mândri că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa următoarea generaţie a celui mai bine vândut model din lume: Ford Focus.

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi până acum am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi, de asemenea, disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.