(P) Ponturi pentru antreprenori și manageri: Cum să-ți plătești salariații mai bine, cu costuri mai mici pentru tine

Ştii prea bine şi o simți pe pielea ta : succesul afacerii tale e strâns legat de cât de bine ştii să-ți motivezi angajații, dar şi de cât de bine reuşeşti să controlezi costurile. Dar cum să controlezi costurile, când cea mai bună metodă de motivare o reprezintă banii ? Edenred îți dă o idee cu care le împaci pe amândouă: îți motivezi angajații mărindu-le puterea de cumpărare şi ai costuri mai mici pentru firma ta față de o mărire de salariu. E vorba despre tichetele de masă Ticket Restaurant emise de Edenred România.

Photo adv 2 Edenred

Cu două săptămâni în urmă, vorbeam despre tichetele de masă şi despre beneficiile lor, atât pentru companii, cât şi pentru angajați. Câteva lucruri merită precizate din nou.

În prezent, aproximativ 1 500 000 de salariați din România primesc tichete de masă Ticket Restaurant de la firmele în care lucrează. Indiferent dacă sunt firme mici cu câțiva angajați sau companii multinaționale, avantajul este acelaşi: dacă ar fi să acorzi o mărire de salariu de 200 de lei net, firma ta ar trebui să plătească încă aproximativ 150 de lei în taxe şi contributii : jumătate sunt contribuțiile salariale (inclusiv impozitul pe venit salarial), jumătate sunt contribuțiile patronale. Acordându-le salariaților bonuri de masă Ticket Restaurant, faci o economie considerabilă, pentru că tichetele sunt scutite atât de contribuțiile salariale, cât şi de contribuțiile patronale. Se aplică doar impozitul de 16% pe venitul salarial. Aşa că îți poți permite mai uşor să măreşti puterea de cumpărare a salariaților, pentru că tichetele de masă te ajută să faci o economie de 35%  față de varianta unei măriri de salariu.

Statul român, la fel ca statele din marea majoritate a țărilor europene, acordă aceste scutiri de taxe din 2  motive: pentru a încuraja angajatorii să acorde o alocație de hrană, asigurând astfel o alimentație mai bună a populației active (aceasta traducându-se prin o mai bună stare de sănătate şi o mai bună productivitate pe termen lung),  dar şi pentru că tichetele sunt o pârghie excelentă pentru a diminua plățile informale din comerțul alimentar (deoarece toate plățile aferente tichetelor sunt bancarizate şi, deci, fiscalizate).

Conform legii tichetelor de masă, poți acorda fiecărui angajat cu contract individual de muncă, câte 1 tichet de masă în valoare de  9.35 lei, pentru fiecare zi lucrătoare efectuată  – adică aproximativ 200 de lei lunar (pentru o medie de 22 de zile lucrătoare pe lună).

Dacă  decizi să le acorzi salariaților tichete de masă, iată de ce ar trebui să alegi Ticket Restaurant, față de alte  tichete, de la alti emitenți:

1. Tichetele de masă Ticket Restaurant pot fi cheltuite în cea mai mare rețea de magazine partenere în toată țara: peste 50 000 de magazine, restaurante, fast-food-uri, chioşcuri, firme de catering, supermarketuri, hypermarketuri,  etc.  În orice localitate, mică sau mare, angajații tăi vor putea să-şi folosească uşor tichetele de masă pentru a cumpăra produse alimentare.

2. Ai cele mai flexibile şi rapide opțiuni de comandă şi livrare a tichetelor : le poți comanda chiar şi online iar tichetele sunt livrate la sediul sau sediile tale, în 24 de ore, în formatul pe care îl alegi (planşe sau carnete individuale pentru fiecare salariat). Asta înseamnă o economie considerabilă de timp în administrarea internă a tichetelor. Şi, cum timpul înseamnă bani, asta înseamnă costuri mai mici pentru firma ta.

3. Lucrezi cu un furnizor în care poți avea încredere, care este lider naţional şi mondial în tichete de servicii preplătite : tichetele tale îți vor fi livrate la timp, livrările vor fi corecte şi conform comenzilor tale, Edenred îți asigură consultanță pe care te poți baza în administrarea tichetelor, iar orice problemă va fi rezolvată rapid.

4. Ai acces la toate serviciile şi produsele pe care Edenred le aduce în premieră în România : Edenred este ce mai inovatoare companie pe piața tichetelor de servicii preplătite, oferind o varietate de soluții care îmbunătăţesc eficienţa organizaţiilor şi măresc puterea de cumpărare a beneficiarilor. Edenred a emis în premieră tichete de masă, tichete cadou, de creşă sau de vacanță în România şi, din 2010, a creat primul card preplătit adresat în exclusivitate companiilor din România, care reprezintă maniera elegantă şi eficientă de recompensare şi motivare a angajaţilor şi a partenerilor de afaceri : cardul Compliments.

Lucrând cu Edenred România,  vei fi mereu printre primii care află cele mai noi metode şi soluții cu care să economiseşti timp şi bani pentru afacerea ta. Fiecare lună în care nu acorzi Ticket Restaurant salariaților tăi e o lună în care pierzi bani.

Află mai multe despre tichetele de masă sau calculează cât economiseşti cu tichetele de masă Ticket Restaurant !

Iată cum l-au ajutat tichetele de masă Ticket Restaurant pe administratorul unei firme să-şi motiveze angajaţii, eficientizând în acelaşi timp costurile salariale!


______

Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant® , este liderul mondial în servicii preplătite adresate companiilor, concepe şi administrează soluţii care îmbunătăţesc eficienţa organizaţiilor şi cresc puterea de cumpărare a beneficiarilor. Alte tipuri de tichete şi carduri emise în România de Edenred sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou®, tichete de asistenţă socială Ticket Asist®, tichete de creşă Ticket Creşa®, tichete de îngrijire medicală Ticket Medica®, tichete de vacanţă Ticket Vacanţa®, carduri cadou  Compliments®.