Antonescu: Răspunsul este la domnul Ponta. Luni seara vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii îi stau la dispoziţie până luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au făcut pentru Guvern. Antonescu a spus că Victor Ponta a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

Liderul PNL a adăugat că, aşa cum a creat „USD care să substituie treptat USL”, Victor Ponta construieşte astăzi „un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL”.

„Îi stăm la dispoziţie până luni (premierului – n.r.) cu propunerile pe care le-am făcut (…) Nu avem niciun motiv să renunţăm la propunerile noastre”, a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a subliniat că luni seara  va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, „lipsit de orice legitimitate” şi căruia liberalii îi vor cere „demisia imediată”.

„Luni seara sau marţi, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată”, a spus Antonescu, întrebat ce se va întâmpla dacă până luni premierul Victor Ponta nu acceptă propunerile PNL.

„Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare”, a mai spus liderul PNL.