(P) Scapă cine poate! Ponturi pentru antreprenori: cum să iesi câştigator din 2014…

După cinci ani de recesiune şi de stagnare, peisajul economic arată cam ca un camp de luptă la finalul unui lung război : comandanţii batalioanelor – manageri şi antreprenori – caută o strategie salvatoare, în timp ce soldaţii obosiţi – salariaţii –  abia îşi mai duc picioarele.

 tichete restaurant

Dacă eşti antreprenor sau manager, orice mic secret care te ajută să îţi faci afacerea mai rentabilă poate fi diferenţa între succes şi dezastru. Ca să ieşi câştigător din 2014, e esenţial să îţi  remotivezi angajaţii. Pune-i în mişcare, pentru ca ei să îţi ţină afacerea în viaţă!

Nu îţi permiţi să le măreşti salariile? Nu-i nimic, există o soluţie şi mai bună!

Acolo unde o mărire salarială este dificil de realizat, pentru că pur şi simplu bugetul companiei nu şi-o poate permite, există totuşi o metodă prin care poţi creşte puterea de cumpărare a salariaţilor, cu costuri mult mai mici pentru compania ta: tichetele de masă Ticket Restaurant, emise de compania Edenred.

Spre deosebire de sumele aferente unei măriri salariale, în cazul tichetelor de masă atât compania, cât şi salariaţii sunt scutiţi de taxe şi contribuţii sociale, iar firma beneficiază de deductibilitate de la plata impozitului pe profit. Astfel că firma face o economie importantă, de 35%, şi le asigură salariaţilor creşterea puterii de cumpărare pe care o aşteaptă de mult. Poţi oferi salariaţilor cate 1 bon de masă Ticket Restaurant în valoare de 9,35 lei pentru fiecare zi lucrătoare, adică în medie 205 lei lunar. Pentru aceste sume, compania angajatoare nu plăteşte taxe patronale (CASS 5.2%, fond de şomaj 0.5 %, CAS 20.8 %, FNUASS 0.85 %, fond de risc şi accidente minim 0.4 %, Fond creanţe salariale 0.25 %).

Totodată, angajatul nu plăteşte taxe salariale (CAS individual 10.5 %, fond de şomaj 0.5 %, asigurări de sănătate 5.5 %), plătind doar impozitul pe venit salarial – 16%.

tichete de masa

Astfel, pentru fiecare salariat, firma angajatoare economiseşte lunar circa  110 lei, faţă de varianta unei măriri de salariu.

Cu Ticket Restaurant, salariaţii îşi pot cumpăra produse alimentare sau pot lua masa în cea mai extinsă reţea de magazine alimentare, restaurante, fast food-uri şi supermarketuri partenere, în toată ţara.

Şi cum produsele alimentare reprezintă peste 40% dintre cheltuielile unei familii în România, salariaţii tăi vor aprecia lună de lună beneficiul pe care li-l oferi.

Vrei să ieşi şi tu câştigător din 2014 ? Începe prin a-ţi motiva angajaţii !

Află mai multe despre tichetele de masă sau calculează cât economiseşti cu tichetele de masă Ticket Restaurant !


Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant® , este liderul mondial în servicii preplătite adresate companiilor, concepe şi furnizează soluţii care facilitează viaţa salariaţilor şi îmbunătăţesc eficienţa organizaţiilor. Alte tipuri de tichete şi carduri emise în România de Edenred sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou®, tichete de asistenţă socială Ticket Asist®, tichete de creşă Ticket Creşa®, tichete de îngrijire medicală Ticket Medica®, tichete de vacantă Ticket Vacanţa®, carduri cadou  Compliments®.