Isărescu este de acord cu versurile melodiei „Bagă bani” a lui Puya

„Noi putem să-i dăm crezare şi dreptate lui Puya, sau cum aţi spus dumneavostră, nu ştiam că-l cheamă aşa pe cel care cântă, Puya parcă i-aţi spus, da? Când m-am referit, dacă este să fiu precis, că nu vrem să apăsăm prea mult pe această pedală, am spus că nu vrem să descurajăm foarte tare economisirea”, a explicat Isărescu.

Când ai milioane, eşti cel mai tare, Însă asta nu e tot, Când sufletu-ţi râde, nu-ţi trebuie multe, Banii, ştii, nu stau pe loc, Faci milioane, Eşti cel mai tare, Trebuie să şi traieşti, Decât să stai să-i strângi, Mai bine să îi cheltuieşti„, sunt versurile din melodie, citate de un jurnalist care a întrebat cum vede banca centrală dilema între consum, opţiunea actuală a Guvernului şi a BNR, şi economisire, cea din urmă constituind baza internă de investiţii.

Ziaristul Adrian Panaite de la „Curierul Naţional” a explicat că a ales această întrebare pentru a-l ajuta pe guvernatorul BNR să-şi ducă mai uşor mesajul peste zidurile BNR.

„Pe tema raportului între economisire şi consum s-au luat şi premii Nobel, într-o manieră de multe ori conflictuală, aşa cum se întâmplă în economie: unul a spus ceva şi a luat premiul Nobel şi celălalt a spus exact pe dos şi a luat premiul Nobel. Noi putem să-i dăm crezare şi dreptate lui Puya, sau cum aţi spus dumneavostră, nu ştiam că-l cheamă aşa pe cel care cântă, Puya parcă i-aţi spus, da? Când m-am referit, dacă este să fiu precis, că nu vrem să apăsăm prea mult pe această pedală, am spus că nu vrem să descurajăm foarte tare economisirea”, a explicat Isărescu.

El a arătat că BNR este prudentă legat de reducerea dobânzii şi de situaţia dobânzilor pe piaţa monetară, iar în toamna anului trecut a făcut un „joc” pentru a tuşa că dobânzile scad, întrucât în piaţă se manifesta o mare neîncredere.