De ce nu a funcţionat un comitet pentru situaţii de urgenţă la Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, premierul şi câţiva membri ai Guvernului au aflat despre accidentul aviatic din Munţii Apuseni la 20 de minute de la impact. Ramona Mănescu a făcut declaraţiile în exclusivitate pentru TVR.

Ministrul Transporturilor  a explicat, în exclusivitate pentru TVR,  de ce nu a funcţionat un comitet pentru situaţii de urgenţă la minister: accidentul nu a fost catalogat ca fiind unul major.  Un raport întocmit de Ministerul Transporturilor arată că angajaţii ISU Cluj nu au ştiu să citească datele transmise de STS pentru a găsi locul accidentului.

Ministrul Transporturilor nu a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă în cazul accidentului aviatic din Apuseni, pentru că nu l-a considerat un accident major.

Conform unui ordin de ministru emis în 2012, centrul operativ funcţionează la ministerul Transporturilor şi din el fac parte persoane de specialitate care vor desfăşura serviciu permanent în cazul unei situaţii de urgenţă.

Raportul Ministerului Transporturilor arată că echipajul a luat aeronava BN 2 pentru că era singura ce putea să transporte 5 pasageri, aşa cum a solicitat serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.