„Să mâncăm sănătos, să ne simţim bine”, noul program propus de CE pentru şcolile din Europa

Programul „Eat well – feel good” prevede că şcolile vor putea finanţa, pe lângă distribuirea de fructe, legume sau lapte gratuit, şi vizite la ferme, grădinărit sau alte  de programe pentru a învăţa copiii să mănânce sănătos.

Comisia Europeană propune includerea într-un cadru comun a programului de încurajare a consumului de fructe şi a programului de distribuire a laptelui în şcoli.

Noul program, „Să mâncăm sănătos, să ne simţim bine” („Eat well – feel good”), este conceput după modelul ‘de la fermă la şcoală’.

Iniţiatorii speră că, în acest fel, copiii vor deprinde obiceiuri alimentare sănătoase.

Propunerea vine în contextul în care copiii consumă tot mai puţine fructe, legume şi lapte, iar numărul celor care devin obezi din cauza alimentaţiei nesănătoase este în creştere.

Aceasta este o măsură importantă pentru încurajarea unor modificări durabile ale obiceiurilor alimentare ale copiilor şi pentru creşterea sensibilizării asupra provocărilor importante cu care se confruntă societatea”, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută joi, la Comisia Europeană.