Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul „Transformatorul”

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Tranformatorul”, a anunţat joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  Sentinţa este definitivă.

Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi fratele său, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Fene Grup SA şi interzicerea drepturilor pentru 3 ani.

Curtea Supremă a menţinut pedeapsa şi în cazul celorlalți inculpaţi, astfel:

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002-2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004-2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru  abuz în serviciu în formă calificată.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată.