Regina Marii Britanii nu a fost servită corespunzător de Casa Regală şi Trezorerie (raport)

Casa Regală a înregistrat un deficit de 2,3 milioane de lire sterline în perioada 2012-2013, la un buget de 31 de milioane de lire sterline, se arată într-un raport publicat, marţi, de Comisia parlamentară pentru Conturi Publice. Concluzia principală a specialiştilor este că Regina nu a fost servită corespunzător de Casa Regală şi Trezorerie.

Comisia parlamentară pentru Conturi Publice a publicat, marţi, un raport privind aşa-numitul „Sovereign Grant”, sistemul financiar care subvenţionează monarhia britanică. Concluzia este:

Regina nu a fost servită corespunzător de Casa Regală şi de Trezorerie, care este responsabilă pentru control eficient al planificării și managementului financiar al Casei Regale. Noi credem că Trezoreria are datoria să se implice activ în revizuirea planificării și managemtnului financiar al Casei Regale – și nu a reușit să facă acest lucru, a declarat preşedinta Comisiei pentru Conturi Publice, Margaret Hodge.

Casa Regală a cheltuit mai mult decât a încasat în perioada 2012-2013: 33,3 de milioane de lire sterline, faţă de bugetul alocat de 31 de milioane de lire sterline, potrivit raportului citat.

Casa Regală trebuie să se gândească serios la chestiunea lucrărilor de întreţinere întârziate, mai atrage atenţia Comisia pentru Conturi Publice.