Bute vs Pascal. Pentru un pumn de 20.000 de dolari

de Florian Petrică

Lucian Bute se află într-un moment delicat al carierei sale. A pierdut un meci disputat în faţa a peste 20.000 de oameni. A ieşit totuşi cu fruntea sus şi mai bogat cu 2.000.000 de dolari. A spus ca va boxa din nou. Însă decizia nu este deloc uşoară.

Meciul pentru titlul Americii de Nord la categoria semigrea ar fi trebuit sa fie un punct de relansare pentru Bute. Pascal a fost însă mai bun. Cei doi luptători au primit o bursa de câte 2 milioane de dolari şi de asemenea, fiecare s-a simţit ca acasă la Montreal. Avantajul a fost însă de partea lui Pascal.

Haitianul poate fi privit ca un titular la categoria semigrea, în timp ce Bute poate fi considerat ca nou venit, după ce a facut saltul de la supermijlocii, relativ recent. Cu mai multe lovituri lansate, Pascal a avut şi un procentaj mai bun al loviturilor care şi-au atins ţinta: 43% fata de 36%, potrivit montrealgazette.com.

Altfel spus, Bute a lovit de 150 de ori în plin, dar a fost lovit la rândul său de 187 de ori.

Conform boxingscene.com, Bute a avut mai multe directe de întâmpinare, iar acesta a fost pentru el, singurul capitol favorabil. În cazul loviturilor puternice, Pascal a avut un procentaj de 57%, în timp ce Bute nu a reuşit mai mult de 40%. Şi asta a facut de fapt diferenţa, fiind vorba de un meci la o categorie superioară.

Aici, Bute a lovit de 102 ori, iar Pascal de 151. Raportat la cele două milioane, un pumn de aproape 20.000 de dolari s-a dovedit a fi prea scump, pentru român.