Ponta: Autostrada Comarnic-Braşov costă 1.8 mld de euro. Statul dă bani după finalizare, în 2017

Premierul Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, s-au întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii consorţiului Vinci – Strabag – Aktor, care a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, prilej cu care cele două părţi au semnat un Memorandum de înţelegere.TVRNews a transmis LIVE conferinţa de presă, într-o Ediţie specială.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că autostrada Comarnic-Braşov este  unul dintre proiectele de infrastructură esenţiale pentru dezvoltarea economică şi turistică a României.

Premierul a anunţat că lucrările la autostradă vor începe la sfârşitul lunii aprilie şi se vor încheia în 2017, conform contractului.

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o distanţă de 53,215 km plus 7 km de drumuri de legătură şi ca incluxse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum şi 3 noduri de ieşire (Sinaia, Predeal şi Râşnov).

Ponta a arătat că, potrivit memorandmului, ultimul kilometru al autostrăzii va fi finalizat în 2017, deşi speră ca proiectul să fie terminat până la finalul anului 2016, iar la momentul actual este avută în vedere perceperea unei taxe de utilizare de 5,7 lei plus TVA.

„Este unul dintre proiectele de infrastructură esenţial în primul rând pentru dezvoltarea economică a României, pentru dezvoltarea turistica a regiunii. Este primul proiect în concesiune pe care România încearcă să îl deruleze, pentru că s-a mai încercat şi în alte dăţi şi eşecul a fost chiar de la început. Din acest punct de vedere domnul ministru Şova a lucrat de peste un an cu experţi naţionali şi internaţionali”, a explicat Victor Ponta.