CV-ul clasic devine neinteresant pentru angajatori. Ce urmează?

Un CV adaptat secolului 21, care să ofere de la bun început mai mult decât o serie de informaţii seci despre un potenţial angajat, este ceea ce îşi doresc angajatorii şi agenţiile de recrutare. Soluţia se numeşte MeVie, în opinia specialiştilor în resurse umane.

Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată.

MeVie-ul este o variantă care îi entuziasmează pe experţii în Resurse Umane, din moment ce 83% din angajatori se declară dezamăgiţi de eficienţa prezentărilor scrise şi a scrisorilor de intenţie clasice. Aceştia consideră că cv-urile clasice nu pot să ofere prea multe indicii despre o persoană, în aşa fel încât aceasta să se evidenţieze din noianul de CV-uri primite. Cu toate că CV-ul scris va rămâne obligatoriu, însoţirea lui de un MeVie, o scurtă prezentare video a candidatului, ar putea deveni de la sine înţeleasă în viitorul apropiat.

Companii internaţionale, cum este Marks&Spencer, au început să solicite MeVie-uri, alături de CV, în dorinţa de a-şi face o idee despre personalitatea candidaţilor, înainte de a-i alege pe cei potriviţi pentru următoarea etapă.