Românii şi bulgarii nu sunt „imigranţii sărăciei”, ei vin să muncească în Germania

Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Germania susţine că românii şi bulgarii care vin să muncească în această ţară acoperă un deficit în anumite domenii şi nu sunt „imigranţii sărăciei”, aşa cum i-au numit unii politicieni, relatează Deutsche Welle.

Românii şi bulgarii nu sunt „imigranţii sărăciei”, ei vin să muncească în Germania în domenii în care este nevoie disperată de angajaţi.

Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din această ţară reaminteşte că, anul trecut, românii şi bulgarii au venit în Germania ca muncitori sezonieri în economia rurală şi în alte domenii în care este nevoie disperată de angajaţi, precum sănătate, geriatrie şi gastronomie.

Majoritatea bulgarilor şi românilor din Germania sunt imigranţi în căutare de muncă, nu imigranţii sărăciei, a declarat Herbert Brücker de la Institutul pentru cercetare privind ocuparea forţei de muncă, într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Mai puţini şomeri români şi bulgari decât alţi străini în Germania

Martin Wansleben, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Germane a avertizat chiar cu privire la problemele provocate economiei germane de actuala dezbatere pe tema imigraţiei sărăciei.

Imigraţia nu ar trebui să aibă o imagine proastă din cauza discuţiei politice aprinse, a declarat directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Germane. Imigranţii ajută la „asigurarea dezvoltării economice şi la stabilizarea sistemului de protecţie socială”, a mai spus Wansleben.

Martin Wansleben a estimat la 1,5 milioane de lucrători calificaţi necesarul de forţă de muncă al Germaniei în următorii ani, din cauza evoluţiei demografice.

Românii care muncesc în Germania sunt văzuţi foarte bine de opinia publică, a declarat, miercuri, pentru Ora de ŞtiriTVR2, Bernd Fabritius, singurul parlamentar german de origine română din Bundestag.