Ponta: Părerea mea este că Legea amnistiei şi Codul Penal trebuie rediscutate de Parlament

Primul-ministru şi-a spus joi părerea despre cele două proiecte dezbătute marţi în Parlament, la ieşirea de la conferinţa BNR „România investiţiilor. România dezvoltării”. TVR News a transmis declaraţiile LIVE, într-o Ediţie Specială.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, după o conferinţă la BNR, că cele două proiecte care au fost dezbătute marţi în Parlament, Legea amnistiei şi modificările la Codul Penal, „trebuie rediscutate de Parlament”.

„Părerea mea este că aceste 2 proiecte trebuie rediscutate de Parlament. Eu cred că cele 2 legi trebuie rediscutate cu toate celelate instituţii – în primul rând Ministerul Justiţiei, cu CSM, cu Parchetul, dacă se referă la acesta şi proiectate cu regulile CE. În acelaşi timp, faptul că Parlamentul legiferează este un drept constituţional”, a spus premierul.

Prezentăm mai jos declaraţiile premierului, în format LIVE TEXT, în ordinea în care au fost făcute:

-Mă voi vedea cu preşedintele când doreşte domnia sa. Eu l-am sunat. Aşteptăm poziţia CE faţă de propunerea noastră cu taxa pe motorină. Imediat cum vine, voi trimite bugetul preşedintelui. Deja decizia CCR pentru a amâna decizia pentru descentralizare pe 10 ianuarie ne încurcă. Aşteptăm poziţia CE până miercuri.

-Referitor la modificările Codului Penal: cine strigă mai mult nu înseamnă şi că are cea mai mare dreptate. Părerea mea este că aceste 2 proiecte trebuie rediscutate de Parlament. Eu cred că cele 2 legi trebuie rediscutate cu toate celelate instituţii – în primul rând Ministerul Justiţiei, cu CSM, cu Parchetul, dacă se referă şi proiectate cu regulile CE. 2) faptul că Parlamentul legiferează sunt drepturi constituţionale.