Raportul de activitate al TVR pe 2012 a fost respins, C.A. este demis. Ediţie Specială pe TVR News

Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins, marţi, de plenul Parlamentului, ceea ce implică demiterea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice. Plenul Parlamentului a dezbătut marţi rapoartele Serviciului Român de Informaţii şi ale SRTV pe 2012. TVR News a transmis LIVE  dezbaterile, într-o Ediţie Specială.

Raportul de activitate al TVR pe anul 2012 a fost respins, marţi, în plenul Parlamentului. Raportul a întrunit 21 de voturi „pentru”, 262 voturi „împotrivă” şi 10 abţineri.

 

Respingerea raportului înseamnă demiterea Consiliului de Administraţie. Votul din Parlament vine la scurt timp după ce preşedintele director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, şi-a dat demisia.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut comisiilor de Cultură din Parlament ca până marţi să facă o propunere pentru funcţia de director general interimar al SRTV.

În cursul zilei de marţi,  Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului şi a cerut menţinerea actualului Consiliu de Administraţie al televiziunii.

Claudiu Săftoiu a trimis marţi o scrisoare Parlamentului, prin care solicită „dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii de responsabilităţile conferite prin Hotărârile Parlamentului României nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi a preşedintelui acesteia”.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună anual la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a Consiliului de Administraţie.