John Kerry a lăudat Republica Moldova pentru parafarea Acordului cu UE şi pentru vinurile sale

Statele Unite susţin demersul proeuropean al Republicii Moldova. Este mesajul pe care l-a transmis, miercuri, John Kerry, primul secretar de stat american prezent la Chişinau în ultimele două decenii.

Statele Unite ale Americii consideră că integrarea europeană este cel mai bun drum pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru Republica Moldova, a adăugat John Kerry. Diplomatul american a lăudat pasul uriaş făcut de Republica Moldova pe calea integrării europene prin parafarea acordului de asociere cu U.E.

(w300) John KerryJohn Kerry a lăudat, miercuri Republica Moldova şi pentru vinurile sale. John Kerry a vizitat una dintre cele mai mari pivniţe din lume cu vinuri din secolul al XV-lea şi a fost impresionat de vinurile moldoveneşti.

Şeful diplomaţiei americane a primit cadou peste 500 de sticle cu vinuri de calitate, printre care şi o serie de sortimente rare, informează social moldova.org. Vinul va fi păstrat în pivniţa de la Cricova şi îi va fi livrat lui John Kerry, la cerere.