Strategia de dezvoltare a reţelei de autostrăzi 2014-2018 prevede unirea regiunilor istorice

Premierul Victor Ponta a prezentat marţi Strategia de Dezvoltare a Reţelei de Autostrăzi 2014-2018, alături de Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu şi Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova. TVR News a transmis în direct evenimentul, într-o Ediţie Specială.

Unirea tuturor regiunilor istorice, ieşire spre graniţele importante, spre Moldova, Ungaria şi Bulgaria, dar şi acces la reţeaua de autostradă pentru primele 15 oraşe ale ţării în afară de Bucureşti – sunt obiectivele Strategiei de Dezvoltare a Reţelei de Autostrăzi 2014-2018, prezentată marţi de premierul Victor Ponta.

Există patru surse de finanţare pentru autostrăzi: TEN-T coeziune (Fonduri europene, tronsoane finanțabile din fondurile de coeziune – 3 mld euro, pentru perioada 2014 – 2020), TENT dezvoltare regională (Fonduri europene, tronsoane finanțabile din fondurile de dezvoltare regională – 1,8 mld euro, pentru perioada 2014 – 2020),  Concesiune/Parteneriat Public Privat (fonduri private și fonduri de la buget – fondurile de la buget nu pot depăși 49%)  şi Fonduri de la bugetul de stat, din fondul creat în urma indexării accizei pe combustbili – cca 750 mil euro anual).