„Reporter European”: Irina Bartolomeu, TVR, Premiul II la secţiunea „Blogger European”

Cinci jurnaliști și trei bloggeri au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului ”Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Colega noastră Irina Bartolomeu, social media editor la Arhiva TVR, a câştigat Premiul II la secţiunea „Blogger European”.

Irina Bartolomeu a declarat pentru ştiriletvr.ro că premiul obţinut la competiţia Blogger European reprezintă pentru ea cea mai mare realizare de până acum.

În secţiunea UE a blogului său, Irina Bartolomeu prezintă, în mai multe articole, drepturile cetăţenilor europeni. Raportul Comisiei Europene din 2010 privind cetăţenia UE a arătat faptul că cetăţenii europeni nu profită de drepturile lor, deoarece nu le cunosc. A fost o mare provocare să transform subiectul drepturilor fundamentale într-unul accesibil tuturor. Am încercat să arăt astfel, prin exemple concrete, acele drepturi fundamentale pe care le avem toţi, în calitate de cetăţeni europeni, a spus Irina Bartolomeu.

Sper ca prin aceste articole să se schimbe mentalităţile şi oamenii să acţioneze în cunoştinţă de cauză, a conchis Irina.

Competiţia, spune Irina, a fost una dintre cele mai bune ocazii pentru bloggerii români de a atrage atenţia asupra unor probleme majore ale Comunităţii Europene.