Vizita premierului chinez: Acorduri bilaterale şi declaraţii comune. Ediţie Specială TVR1 şi TVRNews

Premierul Victor Ponta şi Li Keqiang au făcut fac declaraţii de presă la Palatul Victoria, după semnarea mai multor documente bilaterale între România şi China.

Li Keqiang, premierul Chinei, spune că mulţumeşte primului ministru şi guvernului român, pentru primirea făcută.

Declaraţiile premierului Chinei:

-Odată ce am coborât din avion am văzut o primăvară senină, noi am simţit vremea senină, de primăvară

-România este prima ţară din turneul meu de vizită şi prima din Europa Centrală şi de Est pe care o vizitez. Această vizită are menirea de a consolida prietenia reciprocă şi de a consolida conlucrarea pragmatică.

-Am avut o convorbire fructuoasă pe domenii largi cu premierul Ponta şi noi am ajuns la consensuri importante. Am asistat la semnarea unor documente importante. Aceasta dovedeşte că cele două ţări vor colabora cu vitalitate deosebită.

-Şi în viitor aş dori să depunem eforturi în dezvoltarea relaţiilor pe baza respectului reciproc, de egalitate, ca să transformăm prietenia dintre cele două ţări într-un motor de colaborare pentru toate domeniile de activitate.

-Prezenţa mea şi a domnului prim ministru Ponta dovedeşte că este o puternică legătură între noi. Semnarea înfiinţării Institutului Confucius şi a celui Cultural Român dovedeşte o colaborare importantă.

-Ambele părţi promovează pentru câştiguri comune şi acordăm importanţă pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, de aceea avem motive de cooperare între cele două ţări.