Comisie parlamentară de anchetă şi pe cazul Nana-Călăraşi

Primul-ministru a explicat că noua comisie este propusă de liderii de grup de la PSD, PNL şi PC, care vor ca să se ancheteze „activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în „cazul Călăraşi”, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

 

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (…) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”, a spus Ponta.

El a precizat că acea comisie de la Senat se ocupă strict de activitatea CEC: „E altă prevedere regulamentară, este doar la Senat, este doar la Comisia de Buget -Finanţe şi are ca obiect o singură problemă: modul în care CEC, bancă integral de stat, a respectat legile”.

Victor Ponta: „Cred că întreaga afacere Călăraşi – în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale – va face, am întrebat acum liderii parlamentari şi de la PNL şi de la PSD şi de la PC, va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi, eventual, instituţiilor statului”.