Ediție specială pe TVR News: Carnea de pui din magazine este sigură pentru consum

Carnea de pui care se găseşte pe piaţă, în România, este sigură pentru consum, a declarat, într-o ediţie specială pe TVR News, directorul ANSVSA. Vladimir Mănăstireanu a dat asigurări că nu există motive de îngrijorare pentru populaţie, iar acest fapt a fost confirmat și de consiliul științific al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Vladimir Mănăstireanu a spus că tratamentul termic la peste 70 de grade distruge toate tipurile de salmonela şi pericol nu există pentru oameni pentru că nu se consumă carne de pui crudă în România.

Au fost restrase din magazine 55,7 tone de carne de pui, din care 22 de tone au fost distruse. În funcţie de examenul de laborator, carnea de pui retrasă va fi dirijată către neutralizare, indiferent de tipul de salmonela, a dat asigurări Vladimir Mănăstireanu.

Directorul ANSVSA a amintit de verificările făcute la lanțurile de magazine, la Avicola Călărași, dar și la Avicola Buzău.

În docmentele de autocontrol Avicola Călărași și cele de control oficial ale DSV Călărași nu a existat niciun buletin pozitiv la salmonela. La Avicola Buzău, care a avut contract prestări servicii cu Avicola Călărași, verificările nu au depistat abateri sau nereguli. Toate analizele efectuate la un laborator privat au fost negative.