Creşterea taxelor chiar nu e o joacă de copii

copii-base-ponta-portofel-bani-taxe copy

de Moise Guran

După creșterea taxelor anunțată de guvern, Ponta și Băsescu au revenit în postura de copii de grădiniță care dau vina unul pe altul într-o chestiune mult prea importantă pentru obosita retorică politicianistă de la noi. Băsescu și-a aminitit de parabola cu statul gras din spatele privatului slab, iar Ponta îl vede pe Băsescu în cârdășie cu FMI pentru răul poporului român. Adevărul simplu, pe care cred că vi l-am mai explicat este că Traian Băsescu este la fel de ipocrit ca și Victor Ponta, pentru că președintele însuși a fost cel care a cerut revenirea salariilor bugetarilor chiar în Parlament, anul trecut, ca să-i ia fața liderului din Opoziție de atunci, Victor Ponta. Băsescu știa că omul slab, economia nu suportă această revenire, iar diletantul lider al Opoziției de atunci a aflat asta de la Florin Georgescu, atunci când a venit la guvernare.
Salariile au crescut în două trepte dar, surpriză, surprinzătoare, nici anul acesta economia reală nu poate suporta creșterile deja operate. Așa că anul acesta Ponta taie de la investiții și, ca să nu facă același lucru și anul viitor scumpește benzina și inventează noi taxe. Atât știe, atât face!

Revenind însă la președintele Traian Băsescu, acesta a reacționat imediat în absența unei opoziții care acum ar fi trebuit să se apuce deja să strângă semnături pentru o moțiune de cenzură care să încerce măcar doborârea guvernului. Știu, Opoziția nu are nici măcar numărul necesar pentru inițierea ei, dar mai știu că grosul celor din PNL nu sunt de acord cu aceste măsuri. S-ar putea ca, așa slabă cum e, Opoziția parlamentară să găsească și numărul de semnături, ba chiar să aibă o surpriză și la votul pe moțiune. O cenzurare a guvernului care n-a suflat o vorbă înainte de alegeri despre creșterea fiscalității ar fi foarte democratică și, mai ales, necesară. Chiar dacă moțiunea nu trece, dezbaterea e necesară. Altfel pe la televizor găsești mulți viteji care țipă, dar țipă degeaba.

Ponta merge înainte, surd la critici, și nu merge singur, trage și țara după el. Vorba premierului… Mersiii! Paaa!