Ediţie Specială TVR News – Forumul Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Forumul Anual este principala reuniune a Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi reuneşte reprezentanţi guvernamentali din cele 14 state dunărene, alături de oficiali europeni, reprezentanţi ai regiunilor şi oraşelor dunărene, mediului academic şi de afaceri, ai societăţii civile precum şi alţi promotori de proiecte.

Forumul Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării se desfăşoară, luni şi marţi, la Bucureşti,  la Palatul Parlamentului. Sesiunea de deschidere a Forumului are loc la ora 14:00. TVR News transmite evenimentul în direct. Cele mai importante declaraţii din deschiderea Forumului, LIVE TEXT pe stiriletvr.ro 

Anul acesta, Forumul Anual SUERD este organizat de Guvernul României împreună cu Comisia Europeană.

La sesiunea de deschidere a Forumului participă:

• Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor

• Victor Ponta, Prim-ministrul României,

• Johannes Hahn, Comisarul european pentru politică regională,

• Liviu Nicolae Dragnea, viceprim-ministru, Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice

• Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe

• Michael Spindelegger, ministrul Afacerilor Externe, Austria

Titlul Forumului este Danube Region – stronger together, stronger in the world şi urmăreşte abordarea modului în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune (mai puternici împreună), dar şi să influenţeze revitalizarea economiei (mai puternici în lume).

Strategia Dunării este proiectul politic european de amploare şi vizibilitate lansat de România împreună cu Austria. Este o importantă iniţiativă a ţării noastre după aderarea la UE şi a fost adoptată de Consiliul European în 24 iunie 2011, ca strategie macro-regională a Uniunii Europene.