Victor Ponta, după întâlnirea de la Casa Albă cu Joe Biden: Vicepreşedintele american a folosit de 10 ori sintagma „aliatul nostru în regiune”

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Premierul se află în vizită oficială la Washington, în perioada 21-23 octombrie.

Întâlnirea cu vicepreşedintele american a durat aproape o oră, deşi, conform programului oficial, trebuia să dureze 45 de minute. Este un semn de interes pentru România, a declarat premierul la finalul întrevederii, la RTV. Ponta a subliniat că vicepreşedintele Biden ştie ce se întâmplă în toată regiunea, este foarte bine informat.

A fost o oră în care am discutat cu al doilea om din SUA, dar principalul responsabil cu politica  externă a SUA în regiunea noastră, a spus Ponta.

 

Premierul a subliniat că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune. Vicepreşedintele a folosit de 10 ori sintagma “aliatul nostru în regiune”, a spus prim-ministrul român.

Ponta a adăugat că a mai discutat cu Biden despre cât de important e pentru România să fie un puternic jucător în energie.

“Ceea ce am ţinut să repet a fost că anul viitor România termină copilăria tranzitiei de la comunism la democraţie. Iar o ţară complet democratică îşi poate folosi potenţialul”, a mai spus premierul român.

Premierul a precizat că a la întrevederea cu Joe Biden a fost însoţit de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi de doi consilieri pe politică externă.

Victor Ponta a declarat că l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA că justiţia din România nu va mai fi niciodată implicată în bătălii politice, precizând că subiectul a fost abordat nu legat de politica internă, ci de interesul companiilor de a li se apăra interesele legitime.

Şeful Executivului a arătat că interesul companiilor americane de a avea un sistem de justiţie  „pe care să îl înţeleagã” şi de a beneficia de protecţia Guvernului şi a justiţiei în apărarea intereselor legitime este unul care se manifestă în toate ţările.